11.11.11. kl. 11.11 förlovade vi oss i Paris – nio år sen idag

Idag vill jag vara lite nostalgisk och ta fram ett härligt minne. För nio år sen förlovade Hans och jag oss. I största hemlighet hade vi bokat en resa till Paris. Vi flög från Skavsta med Ryanair tidigt på morgonen den 10 november och checkade in på ett jättefint hotell nära Eiffeltornet – La Tour Eiffel som ligger i det 7:e arrondissementet. Vi hade utsikt över Eiffeltornet från hotellet.

Den 11 november 2011 var en fredag. Vi började med en god frukost innan vi begav oss iväg till Pont des Arts som är en gångbro över floden Seine. Bron ligger strax söder om det centrala torget Palais du Louvre. Kl. 11.11 var det dags och det blev verkligen en fin och rörande stund.

Som ett tecken på evig kärlek låste vi fast vårt hänglås (kärlekslås) i räcket på bron och kastade sen nycklarna i floden Seine.

Ordet Kärlekslås introducerades på Språkrådets nyordslista 2010 med beskrivningen »hänglås som ett kärlekspar fäster på någon offentlig plats och låser, varefter nyckeln kastas bort; symboliserar evig kärlek«. Mer info om kärlekslås hittar du här: https://sv.wikipedia.org/wiki/K%C3%A4rleksl%C3%A5s

Strax öster om bron Pont des Arts ligger ön Île de la Cité där den kända katedralen Notre-Dame är belägen. Precis framför katedralen ligger Paris mittpunkt. Vi ser bron Pont Neuf som betyder ”nya bron” men är trots namnet Paris äldsta bro.

Vi fortsatte dagen med att besöka Louvren. Här står vi framför La pyramide du Louvre – Louvrepyramiden som är en pyramid gjord av glas och metall.

På kvällen åt vi en trerätters middag på den mysiga restaurangen Au Pied de Cochon.

Vi gick runt i den romantiska stadsdelen Montmartre där vi bl. a. besökte Sacré-Cœur (Heliga hjärtat).

På kvällen återvände vi till vår förlovningsbro, Pont des Arts, för att titta till hänglåset.

Mycket nöjda och glada vände vi hemåt till vårt hotell och passade förstås på att ta bilder på La Tour Eiffel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s