Var dig själv – då är du bäst!

Jag blev så glad när jag kom hem från jobbet och fick se ett vykort i postlådan. Kortet var från min goda vän Yvonne och hon hade komponerat det själv. Jag kände direkt igen rosorna. De finns i Rosenlunds Rosarium, en plats som vi verkligen älskar, en riktig oas.

Texten på kortet vill jag ge till oss alla.

Be…Happy, Unique, Creative, Awesome, Fearless, Real, Imperfect, Content, Compassionate, Patient. Be You!

För dig som inte förstår engelska översätter jag här: Var…Lycklig, Unik, Kreativ, Fantastisk, Orädd, Verklig(hetsnära), Ofullkomlig, Nöjd, Medkännande, Tålmodig. Var dig själv!

Det är viktigt att våga vara sig själv. Det finns så mycket rädslor för vad andra ska tycka. Man vill inte göra bort sig, man vill passa in. Tänk om vi kunde släppa mer på våra rädslor och vara oss själva….inom rimliga gränser förstås. Det är inte okej att skada andra, ljuga, skälla och gorma eller skämta på ett negativt sätt om andra. Så länge man uppför sig på ett trevligt sätt mot andra så är det okej att vara unik. Ingen har rätt att se ner på någon annan. Vi är alla unika och alla är lika viktiga och värdefulla.

Texten på kortet börjar med att man ska vara lycklig. Man kan inte vara lycklig på befallning men jag tror det finns verktyg för att finna lyckan. Att acceptera sig själv och göra det man tycker om leder till glädje. Att bry sig om andra är också en väg till lycka. Att vara nöjd med det man har är en källa till inre tillfredsställelse och glädje. Att våga göra fel ibland är sunt. Ingen är perfekt och misstag lär man sig mycket av. Om jag tar mig själv på för stort allvar så kan ingen annan ta mig på allvar.

Jag tror helt enkelt att om vi börjar bakifrån och är oss själva, är tålmodiga, medkännande, nöjda, ofullkomliga, verklig(hetsnära), orädda då blir vi fantastiska och lyckliga människor.

En sak som dock är förbjudet är att jämföra sig med andra människor. Jämförelse är en förbannelse. Det kan leda till att vi nedvärderar oss själva vilket är vanligast men också att vi anser oss själva vara förmer än andra och det är inte heller bra. Var och en har fått sina gåvor och var och en ska förvalta de gåvor hen fått. Vi har alla olika förutsättningar och när vi var och en gör vårt bästa utifrån våra egna förutsättningar blir buketten av människoblommor komplett.

Att alltid göra sitt bästa och att möta andra människor med respekt, kärlek och glädje gör oss till bättre människor.

Jag önskar er alla ett fint liv där ni kan vara er själva, må bra och vara till hjälp och välsignelse för andra människor. Det är lycka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s