Kan man få ett Gott 2020?

Vi önskar varandra Ett Gott Nytt År men kan vi vara så säkra på att få ett gott 2020? Omständigheterna ser olika ut för oss alla och vi vet inte vad som kommer att hända. Livet är livet och det har mycket bjuda. Vissa saker styr vi inte över själva men andra saker kan vi påverka. Jag har ett recept för att få varje nytt år så bra som möjligt. Det finns skrivet i ett av mina favorit-bibelställen. Läs och begrunda Psalm 34 vers 13-16. I min bibel har jag gjort en stor gul sol vid dessa verser. Jag tycker de säger så mycket.

Är du en människa som älskar livet och vill se goda dagar? Avhåll då din tunga från det som är ont, dina läppar från att tala svek. Vänd dig bort från det onda och gör det goda, sök friden och följ den. Herrens ögon är vända till de rättfärdiga och hans öron till deras rop.

Vilka levnadsregler! Vem vill inte ha goda dagar? Jag antar att alla önskar sig det. Då finns här perfekta tips.

Avhåll din tunga från det som är ont och låt inte dina läppar tala svek. Vi kan verkligen själva bestämma vad vi väljer att säga. Man behöver inte säga allt man tycker och tänker och vi är säkert tacksamma om andra inte alltid säger vad de tycker och tänker om oss. Vissa saker kan man behålla för sig själv för att skapa en bättre värld både för sig själv och andra.

Vänd dig bort från det onda och gör det goda. Det står tydligt att vi ska vända oss bort från det onda. Idag görs så mycket onda gärningar och vi hör och läser om det varje dag. Vi förfasas och undrar hur det ska bli. Vi kan var och en börja med oss själva. Jag kan välja att vara ärlig i min familj och i mitt arbetsliv. Det gäller att inte sko sig själv på andras bekostnad och bara tänka på jag, mig och mitt. Det finns fler i världen än jag och min familj och alla har rätt att ha det bra. Hur gör jag affärer? Kör jag på några år och lurar de flesta jag möter för att få in så mycket pengar som möjligt till mig själv eller arbetar jag seriöst och gör det bästa för alla inblandade? Det säger sig självt att det på sikt lönar sig att vara ärlig och uppriktig, precis som det står i versen ovan. Vill vi ha goda dagar så ska vi vända oss bort ifrån det onda.

Sök friden och följ den. Väljer jag att stifta fred eller väljer jag att sätta igång gräl och skapa splittring? Väljer jag att tala illa om andra för att komma i bättre dager själv? Valet är ditt och mitt. Vill jag ha goda dagar så ska jag följa friden. I en annan översättning står det sök friden och jaga efter den. Kära vänner, låt oss jaga efter friden! Det är värt mycket.

Ja, här har jag delat med mig av några tankar hur du och jag kan förbättra våra kommande dagar. Följer vi levnadsreglerna i Psaltaren 34: 13-16 kommer både du, jag och vår omgivning bli bättre.

Jag önskar dig all himmelsk välsignelse inför 2020 och hoppas du ska få ett Gott Nytt År!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s