Anna-Lena från Montmartre

…inte att förväxla med Amelie från Montmartre. Filmen Amelie från Montmartre är en romantisk komedi från 2001. Den utspelar sig i de underbara kvarteren i Montmartre i norra delen av Paris. Jag älskar Montmartre och det är väl därför jag också gillar filmen även om jag tycker att handlingen är sådär. Jag fick boken Anna-Lena från Montmartre av min goda vän Gunnel för en tid sen. Jag föll direkt för baksidestexten som är snarlik Bokus recension av boken:

När Anna-Lena Brundin, som har en lya i Montmartre, och Katrin Jakobsen, som har bott där i femton år, gick och såg filmen Amelie från Montmartre drabbades de av en insikt: det var ju egentligen inte i Paris de bodde … det var i Montmartre! Detta är deras kärleksförklaring till »Paris bästa kulle«. Anna-Lena kåserar tänkvärt och uppsluppet om människor och möten, om det klassiska kafélivet, om en flyende snigels grymma öde, vådan av japanska guideböcker, otuktiga tankar i tvättomaten … Här finns också handfasta tips på roliga ställen och en parlör med uttryck som man kan behöva på resan. Allt kompletterat med Katrins karakteristiska fotografier.

Jag är nu i full färd med att läsa boken och njuter av den. Denna bild förgyller baksidan och frågan de ofta fick är ju hur korkad som helst. Tillåt mig skratta. Jag längtar till Montmartre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s