Förundrades i vackra Orrefors Park

Idag har jag varit i Orrefors Park som bjuder på en helt underbar miljö. Mamma och jag gjorde en utflykt tillsammans med hennes grannar Inga och Sigbritt. Vi åt först lunchbuffé på Hotell Orrefors som har både Thaimat och husmanskost. Det var jättegott.

Sen åkte vi till Orrefors Park. Förra sommaren gjorde vi samma utflykt och det var mitt första möte med denna ljuvliga park. Här går man runt bland blommor och glasskulpturer. Allt är så vackert. Jag rekommenderar verkligen ett besök här.

I hyttan som ligger i parken kan man se när de blåser glas. Man kan också få tillverka sin egen glaspjäs tillsammans med någon av glasblåsarna. Där finns också ett café.

Du kan läsa mer om Orranäs Glasbruk här: https://orranasglasbruk.se/

Vi tittade in i butiken där det finns jättefina grejer. Jag blev lite sugen på att köpa en sådan fin glasskulptur som vi ser ovan fast i mindre format men gjorde det inte. Det kanske kan bli en annan gång. Jag gillar dem verkligen.

Vad är det som gör att jag mår så bra när jag går i parker som denna och bara njuter? Jag har hittat ett svar i en artikel. När man förundras sänker man sin stress. Människor som upplever förundran är i högre utsträckning både friskare, piggare, mer kreativa och mindre stressade, berättar storycoachen Katrin Sandberg och frilansjournalisten Sara Hammarkrantz. Du kan läsa mer om det här: https://kurera.se/lar-dig-forundras-och-sank-din-stress/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s