Små gröna tomater

I våras planterade jag olika tomatskivor i små krukor. Det var röda, gula och röd-gröna tomater. I början var plantorna så små och jag var tveksam till om det skulle bli några tomater över huvud taget. Jag planterade i alla fall ut dem. Det blev många plantor och jag ville ta vara på alla så det blev väldigt lite jord i varje kruka eftersom planteringsjorden tog slut. Så småningom fick jag köpa mer och lägga i för det blev alldeles för torftigt med så lite jord. De växte ju faktiskt och frodades. De har också fått en hel del gödning mot slutet. Jag glömde det i början. Ja, jag är ingen van trädgårdsmästare precis men jag kanske tränar upp mig.

De blommade sent och vissa blommar för fullt fortfarande. Nu väntar jag spänt på att se om mina tomater hinner mogna i septembersolen och om det blir små tomater av alla blommor. Detta är kul. Jag kanske får hitta recept där man använder gröna tomater men jag hoppas förstås på att många ska hinna mogna helt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s