Syltade gröna tomater

Vad jag har sett fram emot att få tillreda mina gröna tomater! Efter tips av goda vänner på hur gott det är med inlagda gröna tomater kom jag äntligen till skott ikväll. Redan igår kväll passade jag på att ”plocka” alla gröna tomater som nu hängt i sina kvistar sen den 14 oktober – en hel månad alltså sen jag skördade dem från mina plantor ute. Många tomater har mognat men en del är fortfarande gröna.

Jag har gjort två olika sorter och jag delar med mig av recepten som jag hittat på nätet. Det första receptet är komponerat av Tina Nordström och heter Syltade gröna tomater. https://www.tina.se/syltade-grona-tomater/ Jag gjorde mest av detta recept så det blev en ganska stor burk.

Det andra receptet är hämtat från Allt om mat. https://alltommat.se/recept/inlagda-grona-tomater/ Jag hade bara lite tomater till detta recept, närmare bestämt 400 gram.

Tomaterna blir troligen godast när de har stått några dagar men jag har förstås provsmakat. Först tyckte jag att det senare receptet blev godast. Det innehåller bl. a. lök, vitlök och senapsfrön. När jag testar igen medan jag sitter här och bloggar så föredrar jag nog det första receptet. Dessa tomater känns lite sötare. Jag hade bara 1200 gram gröna tomater totalt så det blev inga stora mängder men det var jättekul att testa detta. Jag borde ha gjort det direkt när jag skördade dem men då hade jag inte tid. Nu har jag istället fått god skörd av gula, röda och rödgröna tomater och de är mumsiga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s