Hålla sig nära Gud – inte hålla avstånd!

I Guds rike gäller det att hålla sig nära Gud, inte hålla avstånd!

Vilket bra citat! Det får mig att tänka på en bibelvers som står i Jakobs brev.

Närma er Gud, så ska han närma sig er. Jak. 4:8

Det är precis så det är men hur håller jag mig nära Gud? Vill jag lyssna in Guds röst är det lämpligt att umgås med Gud. Ett bra tips är att läsa Bibeln som är Guds eget ord. Det är en kraftkälla och det gäller att sätta i kontakten i uttaget, den levande kraftkällan. Där finns många levnadstips. Där finns ”dynamit” som kan få ditt liv att explodera av kraft och glädje. Där finns ord som ger balsam för själen, frid och himmelsk harmoni. Där finns ord som förvandlar, ord som ger liv.

Närma dig Gud genom att tala med honom. Säg vad du vill och utgjut ditt hjärta. Det har jag själv gjort massor av gånger och det är befriande att få lämna över ”olösliga problem”. I Lukas 14:27 läser jag följande: Jesus svarade: ”Det som är omöjligt för människor är möjligt för Gud.

Jag hade en gång en plansch där det stod: Lämna över dina problem till Gud. Han är ändå vaken hela natten.

Jag vill ha en barnslig tro på Jesus. Jag vill tro att det som står i Guds ord stämmer. Jag utgår från det i mina böner.

I Markus 11:24-25 läser jag följande: Därför säger jag er: Allt vad ni ber om och begär, tro att ni har fått det, så ska det bli ert. Och när ni står och ber, så förlåt om ni har något emot någon. Då ska också er Far i himlen förlåta er era överträdelser.”

Här ger Jesus oss en uppmaning och det är att vi ska förlåta om vi har något emot någon. Kan det vara en nyckel till att få bönesvar – att inte hålla något emot någon utan att förlåta alla? Det kan kanske vara så eftersom det står i anslutning till detta. Tänk vad viktigt det är att inte bära på någon oförlåtelse i sitt liv! Det kanske kan hindra mig att få bönesvar. Gud bevare mig från att ha någon oförlåtelse! Jag vill förlåta allt och alla. Jag vill inte vara en fånge. Jag vill vara fri.

Att bygga upp en relation kan ta tid. Så kan det vara när du närmar dig Gud/Jesus också. Du kanske inte hör eller känner något från början men lita på att din relation till Gud/Jesus kommer att bli starkare och växa. Läs Bibeln och be till Jesus! Det är mitt bästa tips för att få en personlig relation med Jesus. Du kommer troligen att känna att den helige Ande finns där när du sitter och pratar med Jesus. Den helige Ande vill ge dig råd och leda dig vidare på den rätta vägen. Inbjud den helige Ande att vara med i dina stilla stunder med Jesus. Ja, den helige Ande vill vara med dig hela tiden och leda dig. Livet med Jesus – Gud – Den helige Ande är ett spännande liv. Det skulle jag aldrig vilja vara utan. Det är min livsnerv.

 Jag avslutar med en bibelvers från Psaltaren 34:9. Smaka och se att Herren är god! Salig är den som flyr till honom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s