Jubelsånger istället för klagovisor

När jag gick igenom några gamla skrivhäften hittade jag bl.a. dessa anteckningar. Det är min gode vän Weiner Bergström som höll bibelstudium i Nybro Pingstkyrka sportlovet 1998. Jag har inte skrivit så mycket från detta bibelstudium men jag fastnade nu för orden Sjung jubelsånger istället för klagovisor.

Mycket händer med oss när vi lovar och tackar Gud istället för klagar. Mitt sinne förändras och jag kommer i en mer positiv stämning när jag höjer min röst och sjunger jubelsånger till Gud. Jag har också noterat orden: Har vi tro skall vi få se Guds härlighet.

I bibelordet som står på lappen, Joh. 11:4 kan vi läsa följande: När Jesus hörde det, sade han: ”Den sjukdomen slutar inte med döden. Den är till Guds ära, för att Guds Son ska bli förhärligad genom den.” Kapitlet handlar om när Jesus uppväcker Lasarus från döden.

Det bästa vi kan göra är att mata oss med Guds ord för att vi ska bygga upp vår tro. Att läsa Bibeln är en bra boost. Att läsa Guds ord och samtidigt sjunga jubelsånger till honom ger styrka och kraft. Samtidigt ökar vår tro.

Detta får bli dagens tips.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s