Parisafton med Raclette

Min goda vän Susanna hade bjudit in till Parisafton ikväll. Hon bjöd på raclette. För dig som inte ätit det kan jag berätta att var och en ”lagar sin egen mat”. Alla får varsin liten ”stekpanna” där man lägger de ingredienser man vill ha. Susanna bjöd på bacon, salami, champinjoner, tomater, syltlök, cornichons (små inlagda gurkor), äppelbitar, oliver, rödlök, inlagd kronärtskocka och ost som läggs överst. När man lagt det man vill ha i stekpannan sticker man in den under plattan så att maten får lagas. Under tiden lägger man en franskbrödskiva ovanpå raclettegrillan så att den rostas. Sen när allt är klart på stekpannan skrapar man ur det med en smörkniv el dyl och lägger det på den rostade macken. Sen fortsätter man med denna procedur tills man är mätt.

Tanken med kvällen var också att jag skulle ”ta med” mina vänner till Paris på en guidad tur vilket jag inte säger nej till. Igår kväll förberedde jag ett litet bildspel om Paris och så har jag berättat till bilderna ikväll. Jag kopplade upp mig på Susannas TV. Jag älskar Paris och berättar gärna om denna underbara stad. Eftersom jag arbetar som guide ibland kändes det bra att få fräscha upp gammal kunskap och även berätta om ny fakta jag lärt mig. Min nästa resa går den 16 juli med Scandorama till Paris. Det ser ut att bli en full buss. Toppenkul!

Några hade ansträngt sig lite extra och tagit på sig läckra baskrar kvällen till ära. Det blev en trevlig kväll i glada vänners lag.

Jag lägger in några av bilderna från bildspelet här bara för att ge lite Paris-inspiration.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s