Lyssna in Guds röst

Månadsbilden för augusti i min almanacka Ro för Själen av Kerstin Svensson har följande text:

Lär mig att ignorera allt det som vill tränga det eviga åt sidan. / Johan Arndt

Detta är tänkvärt och viktigt. Vad är viktigt i livet och hur prioriterar jag? Ibland rullar det på av bara farten men det är viktigt att stanna upp och lyssna in sin själ och lyssna in Gud. Han har alltid något att säga.

Jag märker för egen del att när jag ber till Gud och är med honom blir mycket annat mindre viktigt. Det är så ljuvligt att bara sitta eller gå i Guds närvaro och fylla på med kraft och nya tankar. Det är då de kreativa idéerna får möjlighet att flöda in i hjärnan, idéer som kan leda till mycket gott i mitt liv.

När jag lyssnar in vad Gud vill säga till mig blir det till glädje både för mig själv och andra. Gud har uppgifter för oss alla och när vi söker hans väg får vi ledning i hur vi själva kan hjälpa till att bidra i Guds stora livspussel. Varje människa får lägga sina pusselbitar för att det ska bli komplett.

Kom ihåg att just Du är en pusselbit i Guds stora pussel. Ju mer vi alla lyssnar in Guds röst desto bättre blir det för oss alla. Vi är alla en del av helheten och vi behöver hjälpas åt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s