Hur blir vi himmelrika?

Novembers månadsbild i min almanacka Ro för själen av Kerstin Svensson ser ni här. Texten lyder:

Samla inte skatter här på jorden… Samla skatter i himlen… Ty där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara./ Matt. 6:19-21

Jag lägger in hela bibeltexten här: Samla er inte skatter på jorden, där rost och mal förstör och tjuvar bryter sig in och stjäl. Samla er skatter i himlen, där varken rost eller mal förstör och där inga tjuvar bryter sig in och stjäl. För där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara.

Hur samlar man skatter i himlen? Det finns säkert olika teorier om det. Själv tror jag att det kan vara följande:

Att hjälpa den som har det svårt, att skänka pengar till välgörande ändamål och mission, att värna om den svage i samhället, att besöka den som är sjuk, att vara en snäll och god människa, att göra trevliga saker för andra människor, att bjuda hem människor på mat, fika och god gemenskap, att dela med sig av det glada evangeliet om Jesus och förmedla vad Han vill och kan göra i allas våra liv.

Jesus sa: Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort för mig. Allt vi har gjort för andra människor har vi alltså gjort för Jesus själv. När Jesus talar i detta sammanhang så menar han vad vi har gjort för människor som hungrar och törstar, människor som inte har några kläder eller som sitter i fängelse, människor som är sjuka eller hemlösa. Vill vi samla skatter i himlen så kan det vara bra att vi engagerar oss t ex i ovanstående. Jag tror att varje människa kan känna själv vad som passar att göra för ”dessa mina minsta”. Gud talar till oss alla och ger oss kreativa tankar hur vi kan bidra på olika sätt.

När vi gör detta blir vi rika, vi blir himmelrika. Det är inte bara det att vi samlar skatter i himlen utan vi blir mer tillfreds och lyckliga under vårt liv här på jorden. ”Endast de är lyckliga som har blicken riktad på något annat än sin egen lycka.”

Jag tror det är bättre att vara himmelrik än att vara rikast på kyrkogården.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s