Ljuvliga juldag med firande i hemmet

Min goda vän Monica med son Åke kom till mig kl 13. Jag hade förberett lite mat i all enkelhet, ett litet julbord kan man väl kalla det. Jag hade inte gjort Janssons frestelse utan gjorde potatiskaka istället. Vi åt och njöt och pratade.

Jag lärde känna Monica redan sommaren 2000 då vi båda bodde i Uppsala så vi är gamla goda vänner. Jag flyttade till Jönköping våren 2005, nästan ett år innan hon adopterade Åke, men vi hälsade på varandra med jämna mellanrum. För drygt fem år sen flyttade de till Jönköping så sen dess kan vi umgås lite oftare igen. De känns som en del av min familj.

Vi har haft en lugn dag. Vi lade oss på sofforna och vilade, hade olika frågetävlingar, fikade en massa goda kakor, tog en promenad och såg Sällskapsresan II Snowroller med Stig-Helmer och gänget. Det är en härlig feel good-film. Det blev också lite ris à la Malta m m under filmen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s