Gud har goda planer för oss

På nyårsafton fick jag en orkidé med ett fint kort av två goda vänner. Texten på kortet lyder:

I know the plans I have for you, says the Lord. Bibelordet är hämtat från Jermia 29:11. Jag vet vilka tankar jag har för er, säger Herren. Versen fortsätter så här: …nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp.

Så skönt att Gud har en plan för oss alla. Han vill leda oss steg för steg, dag för dag, år efter år. Det är tryggt. Jag mår så bra av att veta det. Jag gör vad jag kan, jag planerar och grejar men litar på att Gud öppnar och stänger dörrar för mig. Då är det bara att leva och lita på att allt blir som det ska. Jag behöver inte oroa mig för någonting. Det som ska ske, det sker och det som inte ska ske, det sker inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s