WOW – Women Of Worth

Idag har jag varit på kvinnokonferens (WOW-konferens) i Lighthouse, Falköping. WOW är en beteckning för Women Of Worth, kvinnor av värde.

Vi höll till i Ållebergsgymnasiets konserthall. Härliga Hanna Bloom talade om det rika livet i och med Jesus. Jag vill skriva ner några saker som jag tyckte var väldigt bra och då präntar jag samtidigt in detta i min hjärna. Jag skriver i jag-form för att det ska vara tydligt för mig men detta gäller även dig så du kan läsa denna text i jag-form och ta till dig av allt. Jag gör inga utläggningar kring det jag tecknat ned utan du får läsa själv så får Gud tala till dig och ge dig sina tankar kring detta.

Herren låter sitt ord förkunnas, stor är skaran av kvinnor som kommer med glädjebudet. Psaltaren 68:12

Gud vill att jag ska vara hel, upprättad, fri och helig. Jesus är fridsfursten som vill ge mig total frid. Viktigt att tänka på:

  • Bli fri ifrån människofruktan
  • Inte jämföra mig med andra
  • Var inte rädd för att misslyckas

Jag vet vilka tankar jag har för er, säger Herren, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp. Jeremia 29:11

Tänk på allt vad Gud har för mig.

Vad behöver jag bli hel ifrån? Om jag stör mig på en annan människa kan det ibland vara saker jag behöver ta tag i i mitt eget liv. Fundera på vad det kan vara och gör upp med det.

Jesus kan inte göra något som jag inte tillåter honom att göra.

Ta emot sanningen! Sanningen gör mig fri. Jesus sade: ”Om ni förblir i mitt ord, är ni verkligen mina lärjungar, och ni skall förstå sanningen, och sanningen skall göra er fria.” Johannes 8:31-32

Om jag har lögner i mitt liv så binder det mig. Det är viktigt att jag konstant fyller mig med sanningen. Det gör jag genom att läsa bibelordet. Jag ska fylla mig med ordet och idissla ordet så jag får tag i alla näringsämnen som finns i ordet. Detta är en nyckel. Tala ut bibelordet. Proklamera ut sanningen över mig själv.

Varje morgon ska jag ta på mig Guds vapenrustning:

Stå alltså fasta, spänn på er sanningen som bälte kring era höfter och kläd er i rättfärdighetens pansar och sätt som skor på era fötter den beredskap som fridens evangelium ger. Tag dessutom trons sköld. Med den kan ni släcka den ondes alla brinnande pilar. Tag emot frälsningens hjälm och Andens svärd som är Guds ord. Gör detta under ständig åkallan och bön och bed alltid i Anden. Efesierbrevet 6:14-18

Jag måste inse var jag har mina sår och identifiera roten till det svåra. Det räcker inte att be för symptomen. Jag måste rycka upp roten till problemet. Om jag är osäker på vad det är för en rot så kommer Herren att visa mig det om jag ber honom om att göra det. Nåden är bra men den gör oss inte fria.

Jag kan alltså inte bara be om förbön för symptomen gång på gång utan jag måste se till att roten till problemet försvinner.

Ge inte upp! Ibland tar det tid att bryta ner fästen. Mina tankar kan ha varit som stora byggnader som måste rivas ner och jag måste mata mig med sanningen om mig själv och om Gud.

Att överlämna mig själv till Jesus varje morgon är bra. Det kan vara att lägga bort bl a följande:

  • Egenrättfärdighet
  • Stolthet
  • Habegär
  • Orena tankar, kan vara att jag tänker fel om andra människor
  • Bekvämlighet

Sträva efter frid med alla och efter helgelse. Hebreerbrevet 12:14

Vad är helgelse? Jo, att bli mer lik Jesus. Att arbeta på min frälsning. När jag arbetar på min frälsning blir jag ödmjuk.

Ödmjuka er alltså inför Herren, så skall han upphöja er. Jakobs brev 4:10

När jag vet att jag försöker leva så rent jag kan blir jag frimodig. Jag ska inte flörta med synden för då blir jag syndens slav.

Kasta därför inte bort er frimodighet, som ger stor lön. Hebreerbrevet 10:35

Har du inte lyssnat till Hanna Bloom så rekommenderar jag dig att göra det. Hon är en riktig kulspruta och har tro för allt. Under dagen fick vi också lyssna till en tjej från Jönköping som berättade hur hon blivit totalt fri från sitt knarkberoende. Det var fantastiskt att höra.

Jag träffade både nya och gamla vänner bl a två tjejer från Nybro som numera bor i Falköping. Det blev tid för fika och mat. Jag var ute och åt lunch med detta glada gäng. Jag fick också några nya böcker och en tavla med mig hem

Jag är nöjd, glad och tacksam över denna fina dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s