Tvinga dig inte att passa in där du inte hör hemma

Oh, vad jag tycker att denna text är bra. Den lyder:

Tvinga dig inte att passa in där du inte hör hemma!

Text och bild är hämtad från min kalender Herregud & Co. Du har kanske precis som jag vid vissa tillfällen i livet känt att du inte riktigt passar in. Jag har känt att jag har försökt anpassa mig och verkligen göra allt som står i min makt för att passa in men ändå är det något som gnager. Jag känner mig helt enkelt inte hemma och känner mig inte heller bekväm. Som man säger på franska, jag känner mig inte à l’aise.

Jag tror det är bra att till viss del anpassa sig, det är viktigt och nödvändigt för att livet och samhället ska fungera. Det finns dock gränser. Om man anpassar sig för mycket efter olika omständigheter så kanske man till slut utplånar sig själv. Det är inte bra att svika sig själv. Det gäller att ha en bra balans mellan anpassning och självrespekt. Det är viktigt att lyssna på sin magkänsla och sina innersta känslor. De brukar vara rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s