Något nytt kan börja spira

Dagens ord i min kalender Herregud & Co är fantastiskt. Det lyder som följer:

Tänk vilket under det är att ur allt elände och all sorg som vi slänger på livets kompost kan det växa något nytt fullt av liv och glädje!

Så kan det faktiskt vara. Det finns saker i våra liv som har gått fel och vi har olika sorger bakom oss. Ur dessa svårigheter kan nya frön börja gro och bli till något vackert och fint i våra liv. Det som tidigare gjort oss riktigt illa kan vara startskottet till att något nytt och fräscht börjar spira. Romarbrevet 8:28 säger följande: Vi vet att för dem som älskar Gud samverkar allt till det bästa. Jag vill tro att det är sant. Har vi varit med om svåra saker så tror jag att Gud vill hjälpa oss och ge oss kompensation som är så mycket mera värd än det jobbiga vi varit med om. Gud kan vända sorg till glädje.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s