Forsythian väcker minnen

Vi hade ett par forsythiabuskar i mitt barndomshems trädgård. Jag tyckte de var fina men jag lärde mig inte vad de hette. Det var först när jag var 24 år och bodde i Frankrike ett år som jag började fundera på vad busken hade för namn. På den tiden skrev man brev och när jag skulle skriva brev hem till Sverige och berätta att Forsythian blommade var jag tvungen att kolla upp namnet. Sen dess har jag haft den kunskapen med mig.

Ikväll på min promenad stannade jag upp när jag passerade denna buske. Jag förundrades och jag njöt. Så vacker den är mot den blå himlen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s