Två huvudstäder på samma dag

Vi lämnade Wuppertal kl 07.00 och körde mot Bryssel där vi gick en stadsrundtur och åt lunch. Vi besöka vackra Grande-Place som är ett världsberömt torg i Bryssel. Här ser vi Maison du Roi (Kungahuset). Det uppfördes 1536 och var en gång bostad för de styrande spanska monarkerna. Här finns idag Musée de la Ville, ett museum där man kan lära sig mer om Bryssels historia. Vi hittar också 400 kostymer som burits av Manneken Pis.

Här ser vi en staty som föreställer Everard t’Serclaes, Lord of Kruikenburg. Han var en medborgare i Bryssel som gjordes känd genom att han återhämtade staden från flamländarna. Det ska betyda lycka att röra vid statyns armar så det gjorde vi förstås.

Vi gick vidare till Manneken Pis som hade en svart dräkt på sig idag.

Där mötte jag också denna trevlige herre och då blev det en selfie vilket han glatt ställde upp på.

Typiskt för Bryssel är våfflor. De ser så läckra ut.

Vi åt lunch på Brasserie Ommegang och avnjöt tre belgiska specialiteter.

En av de vackraste kyrkorna i Bryssel är katedralen St Michel et Gudule, ofta förkortad till St Gudule. Tornen är nästan 70 meter höga.

Vi fortsatte sen vidare till Paris. När vi checkat in var det dags för första utflykten som heter ”Se Paris Glittra”. Vi åt först en trerätters middag på en närliggande restaurang och sen bar det iväg på stadsrundtur i natten. Vi stannade till vid Eiffeltornet där alla fick gå ut för att se när tornet blinkade. Eiffeltornet blinkar varje hel timme efter mörkrets inbrott. Ljusshowen pågår i fem minuter.

Det är alltid speciellt att vara här och det måste förevigas varje gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s