Vänta inte på det perfekta ögonblicket

Jag gillar denna tavla som jag köpte i Ullared för några år sen. Jag har allt jag behöver egentligen men när jag hittar grejer med riktigt bra budskap så handlar jag. De blir till glädje och tankeväckare här hemma.

Visst är det viktigt att ta tillvara stunden och ögonblicket som är här och nu. Varför vänta och tro att ett annat ögonblick skulle bli bättre? Denna stund är perfekt att göra det där lite extra roliga eller kanske perfekt för att ta itu med allt det där som jag borde göra.

De senaste dagarna har jag varit här hemma och försökt kurera mig efter en förkylning. Det satte sig på rösten så jag har inte kunnat prata sen i fredags. Det blev väldigt lugnt kan jag säga. Vad hittar man då på när man inte känner sig helt ok och inte heller kan ringa någon. Förutom att kurera mig, genom att sova mycket och även koka ihop en mirakelkur som min kusin så vänligt sände mig recept på, blev detta de perfekta ögonblicken för mig att ta itu med en massa grejer som bara legat på hög. Jag har gjort lite i taget efter hur mycket ork jag haft. Jag har gått igenom gamla papper, rensat kvitton, sorterat ut kläder, fixat in lite fler böcker i bokhyllan, tvättat, strukit, bokat och beställt en del grejer, kollat över min pension, gått igenom de senaste bilderna i kameran och sparat ner, rensat lite i datorn bland mail och dokument, läst tidningar och andaktsböcker och en hel del annat. En vän skrev bl a följande till mig i sms: Såg på Facebook att du får vara tyst och i stillhet första dagarna av din semester. Kanske något som alla skulle behöva, förutom förkylningen förstås. Ja, visst kan det vara så. Vad skulle jag ha gjort om jag inte hade fått denna vecka av stillhet? Förutom förkylningen har jag haft så välsignade dagar här hemma och de är ju inte slut än. Jag kommer att hålla mig här hemma i tystnad minst ett par dagar till och jag kan knappt bärga mig till imorgon då jag får fortsätta med mitt ”arbete”. Vilken härlig känsla att kunna göra mycket av det där som man inte prioriterar när allt rullar på men som ändå är viktigt i det långa loppet. Jag är tacksam och nöjd.

En annan person hade kanske valt att utnyttja dessa perfekta ögonblick av stillhet till att läsa en massa goda böcker, handarbeta, skriva dikter etc. Vi har alla våra olika möjligheter att ta vara på de ögonblick som ges oss på olika sätt och göra dem så perfekta som bara vi själva kan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s