Jag har i himlen en vän så god

Jag tror inte mitt liv styrs av slumpen. Jag är helt övertygad om att det är Gud som ger mig tankar och leder mina steg. Jag är så tacksam för det. Igår kom jag att tänka på en gammal sång som vars början lyder så här: Jag har i himlen en vän så god, en vän så god, en vän så god. Jag tänkte lite på orden i sången och tog sen fram den på Youtube och lyssnade några gånger. Jag minns den från min barn- och ungdom. Jag vet inte vad det var som fick mig att börja tänka på denna sång men så var det.

I eftermiddags när jag satt ute på balkongen och solade lyssnade jag först på en podd men tog sen fram TBN Nordics app och kollade igenom vad det fanns för program. Jag fastnade för Minns du sången och öppnade bara upp ett program som visade sig vara Säsong 3, avsnitt 6. Första sången var Gå framåt med sång och gissa vilken sång som kom sen? Just precis, Jag har i himlen en vän så god. När Gud påminner mig om något så vill han tydligen göra det tydligt. Jag vill dela den här ikväll med dig.

Texten är skriven av Nils Frykman som var folkskollärare och senare predikant. Nils Frykman lär ha skrivit ca 700 sånger. Vill du veta mer om Nils Frykman kan du läsa här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Nils_Frykman

Jag mår så bra av att sjunga många av dessa gamla sångskatter. För mig är de riktiga lovsånger som gör mig hjärteglad. Smaka på dessa ord: Han lyssnar alltid till hjärtats bön. För mig han seger i striden vann. I honom jag också segra kan. För mig skall fienden falla. På mina synder han gjorde slut. Den bördan slipper jag bära. Och nu jag sjunger så nöjd och glad, ty Gud berett mig en härlig stad, där jag får vila från striden. Där finns ej sorger, där finns ej nöd och ingen smärta och ingen död, blott liv och hälsa i överflöd och ingen ände på friden. Så härligt! I Segertoner har sången nr 567.

På Youtube hittade jag en ung skönsjungande kille som sjunger just denna sång. Hans namn är Simon Ärlebrandt. Här kan du lyssna på hans härliga sång och längre ner ser du texten. Sjung med, vet ja’! https://www.youtube.com/watch?v=BpPAAi7q8N8

1. 
Jag har i himlen en vän så god, 
en vän så god, en vän så god. 
Han har mig löst med sitt eget blod 
från satan, synden och världen. 
Han lyssnar alltid till hjärtats bön, 
han har mig lovat en krona skön, 
den jag skall bära som nådelön 
när jag en gång slutat färden. 

2. 
Jag ser i Ordet hans sköna bild, 
hans sköna bild, hans sköna bild, 
han är så tålig, han är så mild, 
han är den bäste av alla. 
Han är en hjälte som ingen ann’.
För mig han seger i striden vann. 
I honom jag också segra kan, 
för mig skall fienden falla. 

3. 
Mitt skuldregister han plånat ut, 
han plånat ut, han plånat ut.
På mina synder han gjorde slut.
Den bördan slipper jag bära. 
Jag är i honom så ren för Gud, 
ty han har klätt mig i helig skrud, 
och därför höjer jag lovets ljud, 
så gott jag kan till hans ära. 

4. 
Och nu jag sjunger så nöjd och glad, 
så nöjd och glad, så nöjd och glad, 
ty Gud berett mig en härlig stad, 
där jag får vila från striden. 
Där finns ej sorger, där finns ej nöd 
och ingen smärta och ingen död, 
blott liv och hälsa i överflöd 
och ingen ände på friden. 

5. 
Där får jag möta min vän så god, 
min vän så god, min vän så god, 
som här lät offra sitt eget blod 
till min och allas försoning. 
Där brusar sången så hög och klar, 
en glädjeström genom hjärtat far, 
och evigt stannar den hos mig kvar
i himlens härliga boning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s