Att visa uppskattning och ge bekräftelse är superviktigt

Häromdagen fick maken och jag en present från Sagaform. Det var två fina skålar i form av dalahästar. I paketet låg också en liten broschyr som gjorde mig glad. Det var olika skäl till att ge bort en present från Sagaform.

Jag tycker det var fina skäl som var uppskrivna och jag citerar dem här: Uppskattning, bekräftelse, förlåtelse, vänskap, omtanke, försoning, återseende, tacksamhet, överraskning, firande, infall, kärlek, belöning och hundra andra skäl. Naturligtvis behöver man inte ge en present från Sagaform utan det går bra med vad som helst eller kan man göra något annat uppmuntrande för personen ifråga.

Att ge uppskattning och bekräftelse är verkligen viktigt för att människor ska känna sig sedda. Att kunna be om förlåtelse och att förlåta är A och O för att relationer ska fungera och för att vi inte ska bli som fångar. Det finns ett ordspråk som säger att när man förlåter en människa så sätter man fången fri och den fången är jag själv. Vänskap är en dyrbar gåva. Var en vän så kommer du att få vänner. Visa omtanke om dem du har runt omkring dig i vardagen. Gör det där lilla extra ibland, ja, det kan vara att hålla upp dörren för en främling på stan eller på vårdcentralen. Att försonas med någon kan kännas riktigt gott i själen. Återseendets glädje är skön för själen. Att visa tacksamhet är både artigt och viktigt. Att känna tacksamhet är en källa till glädje. Överraskningar är så mysiga, kanske något vi skulle kunna bli ännu bättre på. Ett roligt infall kan pigga upp precis som en belöning kan göra. Man blir så glad när man får något som är gett av hjärtat. Ibland kan omtanken kännas mer värdefull och dyrbar än själva gåvan. Kärlek kan vi visa på många sätt. Ja, det finns alltid något att fira. Låt oss ta vara på de tillfällen som ges att uppmuntra och fira tillsammans. Det behöver inte vara dyra saker. Det viktigaste är att vi ser varandra och uppmuntrar varandra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s