Änglakakor

Jag gillar att baka och ibland gör jag figurer av olika slag. Till vårt bröllop gjorde jag stora mördegskakor i form av älgar. När man man fyllde 50 år använde jag en annan mindre älgform. Det är kul, tycker jag.

I början av sommaren bakade jag många änglakakor men nu är de snart slut så jag vill dokumentera ett par här. Jag tycker de är riktigt söta.

Jag älskar änglar. Jag är helt övertygad om att vi alla har minst varsin skyddsängel som vi tilldelas när vi föds. Jag har änglar uppsatta på lite olika ställen här hemma. Det är en bra manifestation för det goda.

Vad symboliserar ängeln egentligen? Jag googlade på det och hittade bl a följande förklaring:

Ängeln är en andevarelse som tjänar Gud. Ängel (angelos) betyder budbärare. En ängel symboliserar den himmelska världen och Guds uträckta hand till människan. Gud vill vägleda och beskydda och när han gör det använder han sig ibland av sina änglar. En ängel symboliserar också renhet, godhet, rättfärdighet. http://www.brobyggarna.org/364.angelos.html

Avslutar med ett bibelord om gästfrihet: Glöm inte att visa gästfrihet, ty genom gästfrihet har somliga fått änglar till gäster utan att veta om det. Hebr. 13:2 …och då kan det vara bra att ha några änglakakor att ta fram från frysen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s