Underbar dag hos mamma med goda vänner från Korsberga på besök

Idag har mamma och jag haft besök av Ingegerd och Yvonne. Yvonne är en mycket god och nära vän som bor i Jönköping men som ursprungligen kommer från Korsberga. För fem år sen bjöd vi våra mammor på en weekend längs den Bohusländska kusten. Vi startade i Smögen och körde sen neråt och avslutade helgen på ön Knippla. Vi hade en kanonhelg tillsammans.

Förra sommaren var mamma och jag bjudna till Korsberga för att hälsa på Ingegerd och Yvonne. Vi hade då en jättefin dag och idag var det dags att bjuda våra vänner till Nybro.

Efter maten gjorde vi en liten biltur. Först körde vi till Slättingebygd (där både mamma och jag är uppvuxna). Färden fortsatte sen till Balebo där en gammal gemensam bekant till Ingegerd och mamma bodde för länge sen. Hon hette Elsa och var evangelist och bodde i kapellet i Balebo. Hon flyttade sen till Korsberga. Jag har alltid hört henne omnämnas som Elsa i Österkorsberga. Vi fortsatte sen på väg 125 mot Kalmar för att efter en sträcka svänga höger och köra över skogen till Duvetorp. Jag hade tänkt visa dem en väg som för ett antal år sen av tidningen Året Runt blev utsedd till Sveriges vackraste väg men jag tror inte vi kom helt rätt. Vi svängde av lite för tidigt. Vi körde bl.a. igenom Tokebo, Tombo, Lunda, Björket, Bäckstorp, Skubbetorp, Gröndal, Körningsven, Östingstorp, Idestad och Duvetorp där vi passerade Kristvalla Kyrka. Många vackra stenmurar fick vi se. Vi körde sen vidare genom Räggekulla och Skårebo innan vi fortsatte vår färd till Nybro där vi drack eftermiddagskaffe. Sen var det dags för våra kära vänner att åka hem. Yvonne skulle hem till Jönköping ikväll efter att hon mellanlandat i Korsberga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s