Minutsemester vid sjöodjuret Nessie idag

Det har varit en strålande vacker dag och när jag körde igenom Huskvarna på förmiddagen fascinerades jag av den vackra blomsterprakt som sjöodjuret Nessie är uppbyggd av. Jag bestämde mig för att stanna till och ta en minutsemester. Jag parkerade bilen och närmade mig odjuret som låg där så lugn och fin och blickade ut över Vättern. Det blev några foton som jag delar med dig. Här är det värt att stanna till och njuta av livet en smula.

Jag läser följande i en artikel från 2009: 2003 föddes, ur ett litet ägg på Vätterns botten, sjöodjuret Nessie. Enligt sagan är sjöodjuret i Loch Ness i Scottland mamma till Vätterns egna sjöodjur som idag huserar vid Huskvarnas strand. https://www.jnytt.se/article/dagarna-ar-raknade-for-sjoodjuret-nessie/

Här kan du läsa mer om Nessie och hennes skapare Per-Anders Persson: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/nessies-skapare-om-lillodjurets-namn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s