Ärlighet lönar sig – det vill jag tro

Jag skickar med ordet för dagen från min almanacka Tankar om livet 2.

Sanningen är alltid den bästa taktiken. Ärlighet lönar sig.

Detta budskap har hjälpt mig då jag varit utsatt för oärliga människor som velat sko sig på min och andras bekostnad. Vissa gör vad som helst för att få egen vinning verkar det som. Tänk så skönt att då inte behöva irritera sig utan överlämna saken till Gud. 1 Petrus brev 2:23 Han överlämnade sin sak åt honom som dömer rättvist. Visst ska man säga ifrån och stå upp för sanningen men sen kan man inte göra mer. Man får ovänner ibland men vad gör det egentligen? Det viktigaste är att stå upp för det rätta och sanna. Hieronymus sade följande mycket kloka ord: Om sanningen kommer förargelse åstad, är det bättre att förargelsen sker, än att sanningen blifver fördold.

Jag har också läst att ärliga människor har en bättre livskvalitet, är lyckligare och är starkare när de möts av problem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s