Så roligt det är att fylla år

Idag är det den 8 november – min födelsedag! Jag har firat i lugn och ro. Jag var ensam på kontoret men bjöd upp en kollega i huset på eftermiddagskaffe då jag hade köpt några goda toscabullar. Jag avslöjade inte att jag fyllde år utan bara njöt av en lugn och trevlig pratstund med gott fika.

På kvällen gjorde jag varma kantarellmackor till maken och mig. De blev riktigt goda om jag får säga det själv.

Imorgon ska vi iväg på ett event så det kändes skönt att bara få ta det lugnt ikväll. Några vänner har ringt och gratulerat och några vykort och sms har jag också fått. En grej som jag tycker är trevlig är alla hälsningar man får av vänner på Facebook. Eftersom alla blir påminda varje morgon om vilka vänner som fyller år blir det enkelt och smidigt att skriva en hälsning. Det kan av många tyckas simpelt och oviktigt men det tycker inte jag. Jag läser igenom varenda liten hälsning och gläds över varje vän. Vissa av dem är nära vänner, andra är kollegor, f.d. kollegor, barndomsvänner, gamla klasskompisar, släktingar, bekanta från urminnes tider m.m. Vänner är verkligen roligt och jag är så tacksam för alla vänner och bekanta.

Varje vän är som en tindrande stjärna och ingen är den andra lik.

En konstig sak med vänskap som vi nog vet man aldrig pratar om är att vi kommer närmare oss själva genom att förstå andra.

Som det står på bilden ovan tror jag att vi lär känna oss själva genom att lära känna och förstå andra. Det är därför det blir så spännande och lärorikt att ha flera olika sorters vänner. Det är utvecklande helt enkelt.

Här följer några bilder ur boken Vänner för livet, om vikten av vänskap av författaren Bradley Trevor Greive.

TACK alla mina vänner för er vänskap! Ni berikar mitt liv. Jag är så tacksam för er var och en.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s