Körat till Linnea Henriksson ikväll

En underbar och speciell kväll är till ända. Vi i kören Vätterton fick förmånen att köra ett par sånger till Linnea Henriksson som sjöng på Jönköpings konserthus. En av sångerna var Den stora dagen som jag har lyssnat på massor av gånger då den framfördes i Så mycket bättre. Att jag nu skulle få vara med och göra detta själv var väldigt roligt. Jag älskar körsång och detta har gett mig oerhört mycket energi. Linnea är verkligen en varm och fin människa, en härlig förebild för dagens ”ungdom”.

Jag minns så väl den där kvällen förra året när min kusin Kyllike hade delat på Facebook att hon blev så betagen av Linnea Henrikssons tolkning av Den stora dagen. Jag som vanligtvis inte är något tv-tittare blev nyfiken och kollade på SVT Play. Jag kan säga att jag också tyckte det var mäktigt. När kören som satt i bänkarna i kyrkan, som ett överraskningsmoment, reste sig och sjöng med i slutet av sången, och Linnea samtidigt gjorde ett mycket vackert och speciellt avslut på sången…ja, då fick jag nästan ståpäls. Det var helt underbart.

Jag kände då också tydligt att jag saknade körsången i mitt liv. Jag hade haft ett långt uppehåll från körsång men kände att jag ville börja igen. Så i våras hittade jag kören Vätterton och kände att det var mitt i prick för mig. Vi sjunger fyrstämmigt, ibland upp till sex stämmor, och lär in sångerna efter noter. Sen går det att lära utantill för den som vill.

Ikväll när vi sjöng med Linnea i konserthuset skulle allt vara utantill och vi fick varsin mikrofon så det gällde att sätta varje ton rätt. Oj, vad jag har övat på mina stämmor den senaste veckan och det gick riktigt bra. Vi sjöng också en sång själva, Julen är här.

Vill du komma på vår Julkonsert så är du välkommen till Gräshagskyrkan lördagen den 14 dec kl 16.00.

Nu ska jag strax sova och jag somnar med ett leende på läpparna.

Vill du se och lyssna på sången Linnea och kören framförde i Så mycket bättre har du länken här: https://www.youtube.com/watch?v=RdnfcPpVaEY

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s