Givandets glädje

Min kalender Tankar om Livet 2 ger oss idag följande underbara budskap:

Allt det som ges generöst och med glädje kommer tillbaka till dig och berikar ditt liv på de mest oväntade sätt.

Det står att det som ges generöst och med glädje kommer tillbaka till mig. Detta leder mina tankar till några bibelverser i 2 Korintierbrevet 9:6-7 där det står att Gud älskar en glad givare.

Men tänk på detta: Den som sår sparsamt får skörda sparsamt, och den som sår rikligt får skörda rikligt. Var och en ska ge vad han har bestämt i sitt hjärta, inte med olust eller tvång, för Gud älskar en glad givare.

Alltså är det viktigt att om man ger så ska det vara med glädje, inte med olust. Det jag ger med glädje kan komma tillbaka och berika mitt liv på de mest oväntade sätt. Jag tänker då inte främst på pengar utan på andra välsignelser i livet. Det kan vara roliga överraskningar som berikar mitt liv, att en speciell dröm går i uppfyllelse, att jag möter trevliga människor på min livsvandring, människor som berikar mitt liv på olika sätt och som även jag kan få betyda något för. Det kan betyda att jag lyckas med mina studier eller med mina arbetsuppgifter. Det kan vara att jag får en god idé som leder till något roligt och spännande. Det finns så mycket gott i livet och jag tror att livet är sådd och skörd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s