Vitt är det nya svarta

Häromdagen kom inbetalningskortet gällande medlemsavgiften i IOGT-NTO. Är det något jag betalar med glädje så är det just detta. IOGT-NTO är Sveriges största nykterhetsorganisation som vill utmana alkoholnormen och inspirera till mod att gå emot strömmen och leva ett helnyktert liv.

Jag vill citera några rader skrivna av chefredaktör Ulrica Ambjörn:

I vitt ryms alla färger i spektrat. Den alkoholfria trenden växer – vitt är det nya svarta. Det har blivit coolt och modernt att välja bort alkohol. Ungas drickande minskar, allt fler väljer alkoholfritt, och utbudet av alkoholfritt öl, vin och drinkar fortsätter att öka. Medvetenheten om alkoholens koppling till sjukdomar och psykisk ohälsa, våld och olyckor växer också. I den vita färgen ryms spektrats alla nyanser på samma sätt som ett vitt liv, utan alkohol, ger möjlighet att uppleva fler nyanser av livet.

Jag blir glad när jag läser tidningen Accent och får veta mycket om det som görs för att stävja drogers framfart i världen.

Hur gick det med utmaningen? En av deltagarna säger så här:

Du kan läsa hela tidningen här: https://accentmagasin.se/app/uploads/2020/02/accent-2001-webb.pdf

FAKTA KRING BARN OCH ALKOHOL

Enligt en rapport från Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning, CAN, lever 430 000 svenska barn med en förälder med alkoholproblem. 320 000 barn uppskattas ha påverkats negativt av vuxnas drickande. 215 000 barn uppskattas ha påverkats mycket negativt av en förälders alkoholvanor.

Jag gläds över att kunna säga: Nykterist – javisst! Samtidigt önskar jag att alla dessa missbrukande föräldrar skulle få hjälp till att leva ett helnyktert liv vilket också troligen skulle leda till ett bättre, tryggare och roligare liv både för dem själva och för den familj de lever tillsammans med. Gud, välsigna och hjälp dessa människor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s