Stå upp för din moraliska övertygelse

Min kalender Tankar om Livet 2 ger idag följande budskap:

Ha ett öppet sinne men var inte rädd för att dra en gräns när det gäller moralisk övertygelse. Att veta vad du tror på och att stå upp för det är ett tecken på styrka.

Att följa sin moraliska övertygelse är viktigt. Även när det kostar på gäller det att hålla fast vid sin övertygelse och att stå upp för den. Det ger styrka. Jag tror det är lättare ju äldre man blir. Man är inte lika beroende av att alla ska gilla det man står för och det man gör. Vi människor är så olika och jag får helt enkelt acceptera att alla inte gillar det jag gör, mina val och mina beslut, men vad gör det? Jag gör ju det som är rätt för mig och då blir det bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s