Fransk filmkväll hos Gunnel

Mina goda vänner tillika franskkollegor, Gunnel och Eva, och jag träffas med jämna mellanrum på franska filmkvällar hemma hos varandra. Dessa kvällar uppskattar jag mycket. De är guldkorn i vardagen. Ikväll har vi varit hos Gunnel som bor här i Hovslätt. I vanlig ordning bjöd hon på en massa gott och vi njöt i fulla drag. Hon hade dukat så vackert med en duk från Provence. Vi såg en film som var halvbra men ändå är det så härligt att höra det ljuva franska språket. Det blev mycket prat också förstås.

Gunnel har varit fransklärare hela livet och har en massa böcker och annat material om Frankrike. Eftersom jag ska börja arbeta lite grand som reseledare till Paris så fick jag en stor fin Pariskarta av henne och så erbjöd hon mig att låna en massa andra bra guideböcker. Jag tackade ja så klart. Det är med stor glädje i hjärtat som jag nu förbereder mig för mina reseledaruppdrag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s