Grävt ett blomland idag

Idag har maken och jag grävt ett blomland. Jag har längtat efter att få plantera lite växter och framför allt klematis. Denna plats är något skuggig och därför har jag tänkt ha s.k. skuggväxter (som trivs i skuggan).

Maken undrade hur djupt vi skulle gräva och när jag googlade fann jag att klematis behöver alltifrån 50 cm – 65 cm djup. Det var bara att gräva på. Ska man göra det så kan man lika gärna göra det riktigt. Vi hade köpt hem 400 liter jord men det räckte inte så vi fick åka och köpa lika mycket till. 800 liter jord gick det åt. Nu hoppas jag att växterna ska trivas och rota sig bra.

Vi har också köpt kantsten idag som ska sättas runt huset så att det blir lätt för automowern att klippa allt gräs. På detta sätt avskiljs blomlandet snyggt från gräsmattan. Jag är så nöjd med dagens arbete. Vi har haft en härlig men också något jobbig arbetsdag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s