Heldag i ljuvliga Grännabygden

Min goda vän Monica och jag lämnade idag Jönköping kl 10.10 för att bege oss till den vackra nejden kring Gränna. Vi körde först till Girabäcken där vi parkerade och sen promenerade uppför ravinen. Det är mycket fin natur och massor av ramslök som täcker marken. Den är i knopp men har ännu ej slagit ut i blom. Det är en speciell och vacker natur i Girabäcken, verkligen värt ett besök. Jag kan tänka mig att det blir helt sagolikt när ramslöken slår ut i full blom.

Vi hittade både gulsippa och gullviva som är ljuvliga små växter.

Vi drog oss sen ner mot Vättern.

Här avnjöt vi lunch till ljudet av vågornas brus. Så avkopplande!

Sen körde vi en liten bit söderut och stannade till vid Uppgrenna Naturhus som var en ny bekantskap för oss båda. Jag kan säga att vi blev helt förälskade i detta ställe. Det var mer än vad vi hade förväntat oss. Direkt när vi kom in i ”Växthuset” välkomnades vi av skyltar som uppmande oss att i lugn och ro koppla av och njuta av livet. Här fanns fina möbler i mysiga miljöer och fullt av växter. Vi beställde varsin kaffe och slog oss ner vid ett bord. Oj, vad vi njöt. Ett besök här rekommenderar jag varmt. Man kan sitta både inne och ute. Vill du vet mer så klicka här: https://uppgrennanaturhus.se/

Det är så vackert med de gula rapsfälten. På bilden nedan ser vi upp till Brahehus.

Vi styrde sen färden mot Röttle by där vi gick en runda.

När jag stod vid vattenfallet och hörde bruset kom jag att tänka på en gammal sång. Jag kunde inte låta bli utan började sjunga: Källa så klar, vatten du har, tidernas torka aldrig dig når. O huru väl, där är ro för min själ. Vila mitt trötta hjärta där får. Så kan det vara. Både vid brusande vatten som detta och hos Gud, som är livets källa, finner jag ro och vila. Jag citerar vers ett i sången till vilken jag sjunger kören: Guds källa har vatten tillfyllest för törstande kvinnor och män. En källa med levande vatten framväller så porlande än.

Därefter följde vi den lilla stigen ner till Röttle hamn där vi slog oss ner längst ut på piren för att vila och sola. Själv lade jag mig raklång och slumrade en liten stund. Så skönt!

Nöjda och glada efter en toppendag körde vi hem till Jönköping där vi landade ca. kl. 17.30.

2 reaktioner till “Heldag i ljuvliga Grännabygden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s