Att hjälpa någon annan är att samla lycka

Vad är lycka? För mig är lycka att känna en inre harmoni och att vara förnöjsam. Kan jag glädjas åt livet och denna dag, då är jag lycklig.

Denna vackra bild med tänkvärd text är hämtad från en almanacka gjord av Helena Boberg Oscarsson. Texten lyder:

Att hjälpa någon annan är att samla lycka.

Som Helena Boberg Oscarson menar kan lycka vara att hjälpa någon annan. Jag håller med henne. Att gå utanför jag, mig och mitt och engagera mig i andra människor är sunt. Det finns människor i vår närhet som behöver vår uppmärksamhet och hjälp. Ge ett uppmuntrande ord och en hjälpande hand, vad det vara månde!

Jag hörde en krönika läsas där man berättade att många influencers mår dåligt. Den psykiska ohälsan inom denna grupp är stor. Det kanske inte är så konstigt. De arbetar med att bygga upp sitt eget varumärke och till många av dem strömmar massor av pengar in. Ändå är de deprimerade, har panikångest etc. Krönikörens råd var att istället engagera sig i andra människor t. ex. söka ett arbete inom vården eller inom barnomsorgen. Där finns det möjlighet att få bekräftelse för det man gör för en medmänniska och om vi ska vara ärliga så är väl det ett mer ”normalt” liv.

Jag tror det är i gemenskap med andra och i relationer som vi utvecklas bäst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s