En nostalgitur till Framnäs Semesterhem

För många år sen, när jag gick på mellanstadiet, semestrade mamma, pappa, min bror Hans och jag på Framnäs Semesterhem. Jag tror vi var där en vecka. Det var som ett pensionat där allt ingick. Det låg intill sjön Ören. Jag minns att det fanns en båt vi kunde låna och ro ut med. Vi träffade också ett par från Jönköping som hette Rut och Eber. Vi hade lite kontakt med dem efteråt och var även och hälsade på dem. Jag minns att de bodde på Fornkullegatan. Jag tror också, om jag inte minns helt fel, att vi spelade boccia på kvällarna. Så mycket mer minns jag inte.

Varje gång jag åker till Tranås på kundbesök ser jag skylten till Framnäs och jag har många gånger tänkt att jag skulle åka in där men det har inte blivit av. Idag när jag åkte hem från Tranås fick jag en idé att verkligen åka till Framnäs. Arbetsdagen var avslutad och jag hade all tid. Strax efter att jag passerat Örserum svängde jag in vänster mot Framnäs. Det skulle vara 7 km dit och jag körde länge. Till slut stannade jag bilen och kollade på Google Maps. Jag insåg då att jag kört 2 km för långt. Jag vände och körde tillbaka en bit. När jag kom från det hållet syntes skylten Framnäs Semesterhem och jag svängde upp där. Det var verkligen dött, antagligen p.g.a. coronakrisen. Jag hade tänkt att jag kanske skulle kunna slå mig ner i restaurangen och köpa en kaffe eller något att äta men det såg helstängt ut och inte en bil syntes till. Även om det regnade så skulle det ha varit nostalgi för mig att gå in där och bara sitta och fika och njuta av livet en stund. Jag fick åka hemåt istället. Jag insåg att jag kunde fortsätta köra neråt längs sjön för att komma ut i Bunn och på så sätt få lite närmre hem.

När jag tänker efter minns jag också en kommentar mamma sa när vi hade anlänt till Framnäs. Vi hade fått åka långt ut på vischan för att komma fram till detta semesterhem. Hon menade att vi som bodde på landet skulle ju inte ha bokat semester där. Vi borde ha semestrat i stan istället för att få lite ombyte. Det var komiskt och jag minns det så väl. Nu tror jag ändå att vi var i stan också. Jag minns faktiskt inte men jag antar att vi besökte både Gränna och Jönköping eftersom det ligger så nära. Jag måste kolla i mammas album nästa gång jag åker hem till henne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s