Förfirar födelsedag med maken ikväll

Jag fyller år på söndag och ikväll firar maken och jag lite grand. Han hade köpt precis vad jag önskade, två stora amaryllislökar, som kommer att blomma någon gång i advent. Jag blev jätteglad. Jag älskar amaryllisar.

Nu blev jag fundersam på hur amaryllis böjs i plural så jag googlade och hittade följande: Amaryllis kan enligt SAOL (Svenska Akademiens ord- lista över svenska språket) ha tre pluralformer: amaryllisamaryllisar eller amaryller medan tre andra ordböcker bara tar upp en pluralform nämligen amaryller.

Jag fick också en fin glashållare (glaskruka/glasvas) till ena amaryllislöken. Det blev jättefint. Så hade han köpt en bukett lösa blommor också.

Jag hade gjort tacorulle med smördeg och sallad därtill. Till kaffet blev det två köpta bakelser: mustaschbakelse (blåbärsprinsess) och Budapest. En trevlig kväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s