En charmig kvinna är bara sig själv

She Believed She Could So She Did – Så är titeln på en bok jag köpte för en tid sen. Ikväll fastnade jag för ett budskap som är uttalat av Loretta Young. En charmig kvinna följer inte strömmen. Hon är bara sig själv.

Jag önskar att alla kvinnor och tjejer ska ta detta till sig och verkligen inse att det allra bästa är att vara sig själv. Vi påverkas så lätt av mode, trender, grupptryck, andras åsikter etc. Vi vill bli accepterade och omtyckta.

Vad är det då som styr hur andra människor ser på oss? Jag tror inte det beror så mycket på vad vi har på oss eller hur vi ser ut. Jag tror, precis som Loretta Young, att den starkaste charmfaktorn är att vara sig själv. Var nöjd med den du är och gör det bästa av livet utifrån dina förutsättningar. Tycker du om en tröja så köp den. Vill du ha det där färgstarka läppstiftet så köp det. Ta på dig det som gör dig glad och det som du känner dig à l’aise (bekväm) i. Trivs du med dig själv kommer du att utstråla det och då kommer andra människor att dras till dig. Alla människor kommer kanske inte att dras till dig men rätt människor kommer att dras till dig.

Möt världen med ett öppet sinne och se inte ner på någon. Behandla alla du möter med respekt.

Våga ta plats men kör inte över andra! Att lyssna in andra människor är viktigt. Försök visa alla du möter att de är värdefulla och viktiga.

Om du känner väldigt starkt för att göra något så gör det. Följ den inre rösten! Låt inte fruktan för vad andra människor ska säga stoppa dig. Gör du det som din inre röst säger så blir det bra. Det finns någon som behöver ditt initiativ just då. Vi är alla barn på samma jord och behöver varandra. Vi är länkar i samma kedja och är till för att hjälpa varandra.

Var dig själv så charmar du hela världen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s