Du gör mig frisk och låter mig leva

Igår hittade jag denna lapp som mamma rivit av från almanackan i lördags. Texten lyder:

Du gör mig frisk och låter mig leva. Se, den bittra plågan blev till nytta för mig. I din kärlek räddade du min själ från förintelsens grop, för du har kastat alla mina synder bakom din rygg. Jesaja 38, vers 16-17.

Detta var mitt i prick just nu. Mamma lever med ett lågmalignt lymfon i magen. Det upptäcktes för 4,5 år sen men då sattes ingen behandling in. Man brukar vänta tills patienten får stora besvär. I somras hände det. Mammas mage började växa och hon mådde dåligt. För exakt sex veckor sedan började hon en cellgiftsbehandling i tablettform. Efter fyra dagar var hon så dålig att jag trodde att slutet var nära. Jag hade precis kommit hem till Jönköping efter att jag varit hos henne i Nybro men jag såg till att packa min väska igen för att snabbt kunna ge mig iväg igen ifall något skulle hända. Det var en jobbig fredagskväll men natten förflöt lugnt och mamma vaknade upp på lördagen. Det var några mycket tuffa veckor då hon mådde jättedåligt och inte orkade någonting.

Men så har det stegvis blivit bättre. Förra gången jag var hemma var vi ute på ett par promenader och nu i veckan har hon varit ute på stan tillsammans med sin granne Inga. Idag när sjuksköterskan kom konstaterade vi tillsammans att något skett. Mamma mår mycket bättre. Hon har tidigare haft stora besvär av sin mage som varit jättestor och spänd (p. g. a. av tumören men mestadels av all vätska). Den har nu krympt rejält. Det känns helt ofattbart. Sjuksköterskan sa också idag att det var mer än hon hade kunnat tro. Jag sa att jag tror att även den stora Läkaren har ett finger med i spelet.

Mamma är 90 år men jag ber att hon inte ska behöva må så dåligt som hon gjorde för några veckor sen utan att hon ska få ha goda dagar. Ni kan ju förstå att jag blev glad av det almanacksblad hon hade rivit av och lagt på bordet.

Nu när jag lägger upp detta blogginlägg är kl 23.05 och mamma har precis stigit upp från soffan efter att ha tittat på Kanal 10 hela kvällen. Nu springer hon runt här och är pigg och glad. Jag är så otroligt tacksam att jag får ha henne kvar ytterligare en tid. Tack Jesus för det du och läkarna har gjort tillsammans! Ni är fantastiska!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s