Enkel och god laxmiddag

Idag vill jag dela med mig av min underbara söndagsmiddag som inte ser så mycket ut för världen. Ingen fin uppläggning, ingen snygg garnering, inget grönt, bara rosa, orange och gul/beige men så underbart gott i all sin enkelhet. Hel färsk laxsida med salt och citronpeppar, 30 min i ugnen. Denna laxsida vägde drygt 1,5 kg. Då man ugnssteker mindre bitar räcker det med 20 minuter. Vid en innertemperatur på 54–56 grader är laxen perfekt har jag läst. Kokta potatisar och morötter. Jag gjorde Blå Band Fisksås (pås-sås) men av någon konstig anledning brände den vid. Jag förstår inte hur det gick till för jag var ju där hela tiden men jag märkte det när det började osa bränt i hela huset. Jag fick blanda ihop crème fraiche, mjölk och lite sweet chili istället. Det är gott det också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s