Matvåfflor och sötvåfflor

Idag kom det gamla våffeljärnet till användning. Senast jag använde det var nog på 1900-talet men ikväll var det dags. Det är ju Våffeldagen och maken kom hit ikväll så jag ville överraska honom med våfflor.

Först blev det matvåfflor med skagenröra och sallad. Därefter blev det våfflor med jordgubbar, blåbär, blåbärssylt och vispgrädde. Det var riktigt mumsigt.

Våffeljärnet verkar vara väldigt effektivt för våfflorna blev klara nästan på nolltid. Vi lät oss väl smaka. Våra tankar gick till en semester för några år sen då vi besökte Skärgårdsvåfflan i Oxelösund. Det var en jättefin plats i Oxelösunds skärgård. https://www.skargardsvafflan.se/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s