Känner du dig fattig eller rik?

Om du tycker att du borde vara rikare, kommer du alltid att känna dig fattig.

Dessa tänkvärda ord av Bernard Ingham stod på insidan av pärmen till en tankebok jag köpte. Jag tror han har rätt. Om man tycker att man borde ha mer pengar kommer man nog inte att känna sig riktigt nöjd. Jag tror det bästa är att försöka anpassa sig till den lön och de pengar man har och forma livet efter det. Sen kan man alltid försöka hitta vägar till bättre ekonomi genom att kanske söka ett annat mer välbetalt arbete eller försöka spara en summa varje månad som på sikt kan växa till större summor men också att försöka dra ner på de fasta utgifterna som dras varje månad. Små summor varje månad blir mycket pengar på sikt.

Hur man än har det så tjänar man på att försöka vara nöjd med det man har just nu. Förnöjsamhet är en gåva. Ärligt talat tror jag att den som har en mindre summa pengar att röra sig med många gåner är minst lika lycklig som den som har överflöd. Glädjen i mitt inre sitter inte i pengar men naturligtvis är det skönt att ha en så bra ekonomi att man inte behöver oroa sig över månadens fakturor eller oförutsedda utgifter.

Det sägs att mycket vill ha mer och om det är så kommer man aldrig att bli tillfreds. Det är klokast att göra det bästa av den situation man befinner sig i just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s