Njupeskärs vattenfall

Idag har vi besökt Njupeskär som är Sveriges högsta vattenfall. Det har en total höjd på hela 125 meter, 90 meter nästan lodrätt varav 70 meter fritt fall. Vi gick en underbar vandring i Fulufjällets nationalpark. Vårt vackra Sverige levererar. 🇸🇪💛💙

Det var massor av folk där så vi fick parkera 2 km innan den vanliga parkeringen. Vakter stod och dirigerade oss att parkera längs med vägen. Sen var det bara att promenera för att komma fram. Vi gick en liten led för att komma till vattenfallet. Det var en härlig miljö.

Framme vid vattenfallet. Närmre än så här fick vi inte gå.

Vacker natur med olika träd.

Vi köpte kaffe och våfflor i restaurangen som är vid parkeringen. När vi sen gick tillbaka till bilen mötte vi människor som var på väg till fallet. Det hade fått parkera 4 km från parkeringen. Så kan det vara när många människor vill ut i naturen samtidigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s