Stekt makrillfiléer för första gång

Jag fick tips av en vän att köpa makrillfiléer. Hon påstår att de innehåller mer omega-3 än vad lax och torsk gör. Jag hörde även av en vän att hennes mamma lagar mycket makrill.

Jag läser följande på nätet om en undersökning som gjorts: De arter som fick allra högst poäng när näringsinnehåll och klimatpåverkan vägdes samman var ostron, sill, makrill och skarpsill. Strax därefter följde abborre, pinklax och Alaska pollock. Andra vanliga matfiskar som odlad lax och vitfiskar som torsk, kolja och sej hamnade i mitten av listan.

Enligt Livsmedelsverket finns det inga restriktioner vad gäller konsumtion av makrill. Man kan alltså äta hur mycket man vill. Det är både nyttigt och gott.

Makrill är också ett bra val när det gäller att göra så lite klimatpåverkan som möjligt.

Tidigare har jag bara ätit makrill i tomatsås men nu var det alltså dags att tillaga makrillen själv. Sagt och gjort, jag köpte hem två paket av den sort min vän visade mig och idag har jag tillrett fyra fina makrillfiléer. Jag stekte dem i rapsolja och kryddade med salt och svartpeppar. Det blev jättegott. Jag var imponerad över hur vackra makrillfiléer är. Det var riktigt kul att steka dem. Makrill kommer jag att laga fler gånger. Det finns många recept på nätet. Så kul med lite nya idéer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s