Denna matta är som gjord för mig

Jag har bott i mitt hus i tre år och fyra månader men inte hittat en matta till korridoren på bottenplan. Jag har köpt mattor på öppet köp och lånat hem provmattor men har inte varit nöjd. Jag har testat att lägga två mattor efter varandra men insåg att jag hellre ville ha en hel och då måste den måttbeställas. Förra veckan tog jag tag i detta igen eftersom det är rea på mattor nu. Jag köpte två mattor på öppet köp och lånade hem tre provmattor. Inget passade. Jag lämnade tillbaka det i måndags och lånade hem ytterligare två provmattor. Båda var ok men denna gillade jag bäst. Ju mer jag tittade på den desto mer gillade jag den. Det var dock ett problem. Dörren till förrådet tog emot när jag öppnade den för mattan är ganska tjock. De andra dörrarna tog inte emot för de sitter högre men denna var precis på gränsen. Då kom jag på den geniala idén att fråga en av mina händiga grannar om det ev gick att justera gångjärnen lite grand. Han tittade in igår på morgonen och kollade på gångjärnen och fotograferade. Han skulle se om det ev gick att lösa. Varje gång jag gick förbi mattan under dagen bara kände jag hur mycket jag älskade den och trodde på något sätt att min granne skulle fixa det. Det bara kändes så.

Senare på eftermiddagen hörde han av sig och trodde att han hade en lösning. Wow, vad jag blev glad! Han tittade in och började skruva lite i gångjärnen. Han hade kollat på en instruktionsfilm hur man kunde göra. Han justerade så mycket som man fick göra och när han gjort det kunde dörren öppnas utan besvär. Gissa om jag var tacksam!

Jag mätte hur lång matta jag skulle ha och kom fram till att exakt 6 meter skulle bli bra. Då skulle jag få en liten yta golv på alla sidor av mattan. Idag åkte jag till butiken och lämnade tillbaka provmattorna och beställde en 6 meter lång matta. Säljaren hämtade en stor rulle matta och rullade ut den. Vi undrade om det skulle räcka. Hör och häpna, det var exakt 600 cm kvar. Det kändes som gjort för mig. Ja, jag kände det ju på mig redan igår att grannen skulle fixa det och att mattan snart skulle vara min. Ikväll dammsög jag och torkade golvet minutiöst. Jag fick sms om att den var klar så innan stängning var jag där och hämtade den. Jag är sååååå nöjd med min nya matta.

Ibland är det bättre att vänta när man inte hittar det man vill ha. Till slut lyckas man finna det man söker och då blir det bra. När man får kämpa lite och som i detta fall också hitta lösningar för att en dörr ska kunna öppnas får hela grejen en härlig historia. Inte var det rea på denna matta heller men vad gör det? Den kommer att finnas här på mitt golv under många år framöver. Nu njuter jag.

4 reaktioner till “Denna matta är som gjord för mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s