Är Du religiös?

Är Du religiös? Nej, det är jag inte. Det är mitt raka svar när någon ställer denna fråga till mig. Jag är varmt troende.

Att vara religiös innebär för mig att följa alla regler på ett lagiskt sätt och att inte ta del av den glädje och energi som tron på Jesus ger. Man försöker bara följa regler och kanske tror att det leder till att man har en fribiljett till himlen. Usch, så tråkigt! Att leva ett helt liv med ett ok bara för att en gång komma till himlen. Så tror jag inte Gud vill att Hans barn ska leva. Han unnar oss frihet och glädje.

För mig är religion och tron på Gud något annat. Jag tror på Gud Fader, Son och Helig Ande. Jag lever mitt liv i sällskap med Jesus och pratar med honom varje dag. Han är min bäste vän. Jag ber om ledning och hjälp i livet. Jag vet att Den Helige Ande leder mina tankar och vill mitt bästa. Jag vet att Gud vill att det ska gå bra för mig i livet, han vill det mycket mer än vad jag själv vill. Gud sänder ut sina änglar för att hjälpa mig och beskydda mig. Jag har en enkel och barnslig tro på detta och det ger mig en ovärderlig glädje och frid i livet.

Jag kommer att tänka på Martin Luther som var trött på att folket skulle köpa syndernas förlåtelse via avlatsbrev och betala dyra pengar för det. Han fick upp ögonen för Romarbrevet 1:17 där vi läser följande:  

I evangeliet uppenbaras rättfärdighet från Gud, av tro till tro, som det står skrivet: Den rättfärdige ska leva av tro.

Så enkelt är det. Vi ska leva av tro på Jesus. Om vi känner att vi har gjort något dumt så ber vi Jesus om förlåtelse. Det behövs inga avlatsbrev. Gud tar inte betalt. Vi får syndernas förlåtelse gratis bara vi ber om det.

I Jakobs brev 5:16 läser vi följande:

Bekänn därför era synder för varandra och be för varandra så att ni blir helade. Den rättfärdiges bön har stor kraft och verkan.

Här står det att vi ska bekänna våra synder för varandra och be för varandra. Det är en nyckel till mycket gott. Vill man inte berätta för någon annan vad man ber om förlåtelse för så räcker det att prata med Jesus direkt. Det är det viktigaste. Andra behöver inte veta vad du ber om förlåtelse för men en del människor kanske tycker att det är skönt att få lätta sitt hjärta för en vän också. Lägg märke till orden Den rättfärdiges bön har stor kraft och verkan. Vem är då rättfärdig, tänker du kanske? Ingen är det i egen kraft men genom Jesus är vi det.

Genom olika tider har man sett att människor kommer till kyrkor och lämnar kyrkor. Har man varit utsatt för religiösa, stränga, krävande ledare så förstår jag att man lämnar kyrkan men jag hoppas att ingen lämnar Gud ändå. Har man haft en nära relation med Jesus, på riktigt, och känt den kraft och styrka en levande relationen med Honom ger så tror jag inte att man gör slut med Honom. Den relationen kommer att bestå hela livet och ända in i evigheten.

Är du religiös eller är du varmt troende eller något annat? Ibland är det bra att tänka efter var man står och hur man lever sitt liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s