Gustave Eiffel och kärleken

När jag var i Paris gav en av resenärerna mig ett boktips och det var denna bok, Gustave Eiffel och kärleken. Den gavs ut i september 2021 och imorgon den 6 maj har den premiär på bio. Den är en av Frankrikes mest påkostade filmer. Så fort jag läst ut boken vill jag se filmen, kanske redan i helgen.

Ikväll laddade jag upp med café au lait toppad med vispgrädde och fransk kaka. Detta är lyckliga härliga stunder som jag njuter av.

Här kommer baksidestexten: Inte långt efter slutförandet av arbetet med Frihetsgudinnan, när han står på toppen av sin karriär, blir Gustave Eiffel tillfrågad av den franska regeringen att designa något spektakulärt till världsutställningen i Paris 1889.

Eiffel är helt fokuserad på projektet med att bygga ett tunnelbanesystem men allt förändras när han av en slump möter sin vackra ungdomskärlek, Adrienne Bourgès. Deras förbjudna relation ger honom inspiration till att designa vad som kommer att bli ett av världens mest kända torn.

Gustave Eiffel och kärleken är en storslagen och romantisk berättelse om kärlekshistorien som förändrade Paris för alltid.

Författare är Nicolas d’Estienne d’Orves.

Vill du ha ännu mer inspiration så kolla på denna lilla film där två tjejer berättar om boken. Inspirerande! https://www.youtube.com/watch?v=jfxvdKpz0O0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s