Svensktysk sångkväll på Blankaholms Naturcamping

Idag styrde jag kosan mot Blankaholm som ligger några mil söder om Västervik på Ostkusten. Jag har medverkat på en programkväll här på Blankaholms Naturcamping ikväll.

Campingen ligger vackert intill vattnet och är som namnet säger, naturnära. Jag fick bo i denna röda lilla stuga.

Helena och Stefan, som äger campingen, bjöd på lunch när jag kom. De berättade att mer än 50% av alla campinggäster är tyskar. Detta var jag inte förberedd på. Tur att jag har varit på Europakampanjer (evangelisationskampanjer) i Tyskland och Österrike på 80-talet. Även om jag bara läst tyska två år så sitter en del kvar och tack vare Europakampanjerna så har jag en hel del gamla sånger i minnet. Jag googlade fram några texter på tyska bl a Tag für Tag in allen Lebenslagen ( Blott en dag ett ögonblick i sänder) och Weil Jesus lebt, lebe ich auch Morgen (Min Jesus lever, därför vill jag leva). Så kom jag att tänka på en gammal barnsång: Oh, oh, oh, oh, Gott ist so gut zu mir (Oh, oh, oh, oh, vad Gud är god mot mig). Jag rådgjorde med en tysk kvinna som satt och lyssnade under eftermiddagen när jag tränade och vi kom fram till hur versen i texten var. Dessa tre tyska sånger hade jag alltså med mig inför kvällen och jag framförde dem alla tre.

När vi körde igång programmet var det mestadels tysktalande på plats så Stefan fick helt enkelt tolka det jag sa till tyska. Jag tycker han gjorde det väldigt bra. Han tolkade verkligen med känsla för att få fram det rätta budskapet. Jag hade förberett ett visst program men jag fick tänka om och vara spontan. Jag blandade svenska, tyska och engelska men det gick bra. De flesta sånger sjöng jag på svenska. Det blir inte alltid som man tänkt sig men jag tycker att vi löste situationen bra.

Här ser vi den naturnära scenen.

Några goda vänner från Gamleby hade kommit vilket jag blev jätteglad för. Vi fick en trevlig fikastund tillsammans efter sångprogrammet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s