Astrid Lindgrens Näs – en ljuvlig plats

På min väg från Blankaholm hem till Jönköping idag passade jag på att besöka Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby. Jag stannade där fem timmar och njöt i fulla drag.

Det fanns mycket intressant att titta på. Leken var betydelsefull för Astrid. Hon lekte både som barn och vuxen. Underbart, tycker jag.

Hon var lekfull och hon ville barnens bästa. Det är så sant det hon säger: Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv. Astrid var en kärleksfull människa.

Jag var med på en guidad visning och blev rörd till tårar när vi var inne i Astrids barndomshem. ❤️ Så mycket kärlek som fanns där och barnen fick leka hur mycket de ville i familjens vardagsrum/sovrum. Ända till sista kvällen tillsammans i livet avslutade föräldrarna, Samuel August och Hanna, varje dag med goda samtal och gemensam bön innan de somnade. Jag önskar att alla barn skulle få uppleva sådan kärlek och trygghet. ❤️💙💚 Vi får alla försöka förmedla kärlek, trygghet och glädje till de barn och ungdomar vi möter, ja, till alla vi möter. Även vuxna behöver bli bemötta med kärlek, vänlighet och respekt. 🤗❤️🥰😊

Till vänster ser vi hennes barndomshem och till höger ser vi det hus som blivit förebild till Villa Villekulla. Detta hus bodde Astrid i från 13 års ålder.

Det fanns mysiga parker att promenera runt i.

Här ser vi snickeboa.

Jag avnjöt god lunch, isterband med potatis och stuvad spetskål samt andra fina tillbehör. En fika blev det också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s