Prövningar och problem kan göra oss starkare

Dagens budskap i min kalender Tankar om Livet lyder som följer:

En popcornkärna är liten, hård, svårsmält för magen och vid första anblick helt meningslös. Men placera den i en gryta och håll den över en eld och den kommer att förvandlas inför ögonen på dig. Ibland kan livets prövningar och problem göra samma sak för dig.

Detta är sant. Motgångar och problem är jobbiga men de gör något med oss. Vi blir starkare. För egen del känner jag att livets motgångar har gjort att jag blivit mer tacksam över allt som är bra. Det finns så mycket att glädjas åt.

Ingen vill väl ha problem och motgångar men när vi är mitt i dem får vi tänka att när vi tagit oss igenom dem så kommer vi att ha ”poppat upp” och kommer då förhoppningsvis att vara starkare och må bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s